Zapečené brambory s vepřovým masem a zelím Pak choi recept
Top Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek olej sůl 3 ks vejce 800 g brambory 1 ks cibule 60 g parmazán 80 g anglická slanina drcený kmín 500 g mleté vepřové maso mletý černý pepř 250 ml smetana na vaření 2 ks zelí Pak choi
Postup Zapečené brambory s vepřovým masem a zelím Pak choi
Postup receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a omyté čínské zelí Pak choi nakrájíme na nudličky. Stroužky oloupaného česneku nakrájíme na plátky. Ve smetaně rozšleháme vejce se strouhaným sýrem, solí a mletým černým pepřem
Na lžíci oleje rozškvaříme anglickou slaninu, na které necháme zesklovatět nakrájenou cibulku a česnek. Pak vmícháme mleté maso a vše opékáme, dokud se maso nerozdělí na drobné kousky. Masovou směs osolíme, opepříme, ochutíme drceným kmínem a vmícháme nakrájené zelí Pak choi. Vše podlijeme asi 2 lžícemi vody, krátce podusíme a odstavíme z tepla
Zapékací mísu nebo pekáček vytřeme olejem a dno poklademe polovinou nakrájených brambor. Na ně navrstvíme maso se zelím a opět poklademe zbývajícími plátky brambor. Vše zalijeme smetanou se sýrem a vejci a upečeme v horké troubě při 180 °C dozlatova
Zapečené brambory s vepřovým masem a zelím Pak choi rozdělíme na porce a podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.