Zapečené brambory s vepřovým masem recept

Top Recepty

Suroviny na recept

10 ks brambory
2 ks cibule
2 ks klobása
200 g anglická slanina
400 g vepřová kýta
podle potřeby
olej
200 ml smetana
podle chuti
sůl
grilovací koření
mletý černý pepř

Postup receptu

  1. Do pekáče dáme alobal, tak aby se jim potom pokrm mohl přikrýt.

  2. Alobal potřeme olejem, poklademe oloupanými a nakrájenými brambory asi 0,5 cm silnými. Posypeme kořením. Další vrstva bude maso nakrájené na nudličky, opět trochu posypeme kořením. Cibuli nakrájíme na kolečka a poklademe na maso. Opět dáme vrstvu brambor, posypeme kořením a poklademe anglickou slaninou nakrájenou na proužky a klobásou nakrájenou na kolečka.

  3. Nakonec dáme vrstvu brambor posypeme kořením, pokapeme olejem. Brambory s vepřovým masem zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 30 minut.

  4. Pak vyndáme pekáček z trouby, zalijeme smetanou, odkryjeme alobal a dopékáme asi ještě 20 minut.

  5. Zapečené brambory s vepřovým masem podáváme se salátem nebo s okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!