Zapečené kotlety v leču recept

Top Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
150 ml smetana
1 sklenice lečo
100 g parmezán
4 plátky vepřová kotleta
drcený černý pepř

Postup receptu

  1. Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a narovnáme do římského hrnce.

  2. Lečem přelijeme plátky masa. Do smetany přidáme vejce, směs rozšleháme a zalijeme jí plátky masa s lečem.

  3. Parmezán nastrouháme a posypeme jím smetanu. Hrnec přiklopíme víkem a vložíme jej do studené trouby. Teplotu postupně zvyšujeme až ke 200 °C.

  4. Pečeme přibližně 60 - 70 minut nebo dokud není maso měkké.

  5. Podáváme s brambory jakékoliv úpravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!