Zapečené kotlety z Vysočiny recept

Top Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 lžíce olej
200 g paprika
1000 g brambory
50 g sádlo
250 g rajče
150 g eidam
3 ks menší cibule
6-8 plátků anglická slanina
250 ml sladká smetana
6-8 ks vepřová kotleta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup receptu

  1. Kotlety rozklepeme asi na 1 cm tenké plátky a osolíme je. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kolečka a promícháme. Česnek nasekáme najemno.

  2. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Část brambor dáme do sádlem vymazaného pekáčku. Brambory osolíme a opepříme a přidáme vrstvu zeleniny i s cibulí a jemně posekaným česnekem. Dáme další vrstvu brambor, opět osolíme a opepříme, přidáme plátky kotlet. Na každou dáme plátek anglické slaniny.

  3. Kotlety zasypeme druhou částí zeleniny a vrstvou brambor, které opět osolíme a opepříme. Pekáč zakapeme lžící oleje. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a po krátkém zapečení zalijeme smetanou. Zapečené kotlety z Vysočiny zvolna pečeme asi 45 minut.

  4. Před koncem pečení je posypeme strouhaným sýrem a chvíli dopečeme. Zapečené kotlety podáváme s lehkým zeleninovým salátem podle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!