Zapečené kotlety z Vysočiny recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 lžíce olej 200 g paprika 1000 g brambory 50 g sádlo 250 g rajče 150 g eidam 3 ks menší cibule 6-8 plátků anglická slanina 250 ml sladká smetana 6-8 ks vepřová kotleta podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Zapečené kotlety z Vysočiny recept
Postup receptu
-
Kotlety rozklepeme asi na 1 cm tenké plátky a osolíme je. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kolečka a promícháme. Česnek nasekáme najemno.
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Část brambor dáme do sádlem vymazaného pekáčku. Brambory osolíme a opepříme a přidáme vrstvu zeleniny i s cibulí a jemně posekaným česnekem. Dáme další vrstvu brambor, opět osolíme a opepříme, přidáme plátky kotlet. Na každou dáme plátek anglické slaniny.
Kotlety zasypeme druhou částí zeleniny a vrstvou brambor, které opět osolíme a opepříme. Pekáč zakapeme lžící oleje. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a po krátkém zapečení zalijeme smetanou. Zapečené kotlety z Vysočiny zvolna pečeme asi 45 minut.
Před koncem pečení je posypeme strouhaným sýrem a chvíli dopečeme. Zapečené kotlety podáváme s lehkým zeleninovým salátem podle vlastní chuti.