Zapečené maso s Hermelínem recept

Top Recepty Vepřové maso

Suroviny na recept

vepřové maso (já používám kotletu)
sůl
pepř
plnotučná hořčice
Hermelín
cibule (s tou nešetřím, je v tom výborná)
olej

Postup receptu

  1. Maso omyjeme, nakrájíme na plátky, naklepeme a ochutíme solí a pepřem.

  2. Na pánvi necháme rozehřát olej a maso na něm zprudka opečeme.

  3. Opečené maso nandáme na dno zapékací misky, potřeme hořčicí, posypeme na půlkolečka nakrájenou cibulí a navrch dáme plátky Hermelínu (Když dělám více porcí, tak udělám ještě jednu vrstvu tzn. maso, hořčici, cibuli, Hermelín, maso hořčici, cibuli, Hermelín).

  4. Polijeme výpekem z pánve a troškou vody (asi 1 dl) a dáme do vyhřáté trouby zapéct. Zapékáme tak dlouho, dokud se Hermelín nerozpustí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!