Zapečené rybí filé se žampiony recept

Top Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce máslo
2 ks žloutek
1 ks cibule
0.3 l smetana
1 ks mrkev
250 g žampiony
3 lžíce hladká mouka
4 lžíce strouhaný sýr
0.3 l suché bílé víno
600 g rybí filé
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup receptu

  1. Rybí filé rozdělíme na 4 kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, mrkev očistíme a nastrouháme.

  2. Cibuli a mrkev spolu podusíme na 2 lžících másla, než zesklovatí, poté přilijeme bílé víno a necháme přejít varem. Ryby a vinnou omáčku vložíme do zapékací mísy, tu přiklopíme horním dílem a dáme zapéct.

  3. Mezitím si žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi při střední teplotě rozpustíme máslo a žampiony na něm asi dvě minuty podusíme, pak přendáme do misky.

  4. Ryby vyjmeme ze zapékací misky a vinnou omáčku přelijeme. Rybu vrátíme zpět do zapékací mísy. Do omáčky vsypeme mouku, přimícháme smetanu a vaříme 10 minut. Do omáčky opatrně přimícháme žloutky a houby, podle potřeby dochutíme.

  5. Ryby přelijeme v zapékací míse přelijeme hotovou omáčkou a zapečeme. Před koncem zapékání posypeme strouhaným sýrem.

  6. Podáváme s rýži či bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!