Zapečené rybí filé se žampiony recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce máslo 2 ks žloutek 1 ks cibule 0.3 l smetana 1 ks mrkev 250 g žampiony 3 lžíce hladká mouka 4 lžíce strouhaný sýr 0.3 l suché bílé víno 600 g rybí filé podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Zapečené rybí filé se žampiony recept
Postup receptu
-
Rybí filé rozdělíme na 4 kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, mrkev očistíme a nastrouháme.
Cibuli a mrkev spolu podusíme na 2 lžících másla, než zesklovatí, poté přilijeme bílé víno a necháme přejít varem. Ryby a vinnou omáčku vložíme do zapékací mísy, tu přiklopíme horním dílem a dáme zapéct.
Mezitím si žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi při střední teplotě rozpustíme máslo a žampiony na něm asi dvě minuty podusíme, pak přendáme do misky.
Ryby vyjmeme ze zapékací misky a vinnou omáčku přelijeme. Rybu vrátíme zpět do zapékací mísy. Do omáčky vsypeme mouku, přimícháme smetanu a vaříme 10 minut. Do omáčky opatrně přimícháme žloutky a houby, podle potřeby dochutíme.
Ryby přelijeme v zapékací míse přelijeme hotovou omáčkou a zapečeme. Před koncem zapékání posypeme strouhaným sýrem.
Podáváme s rýži či bramborem.