Zapečené smažené vepřové řízky recept

Top Recepty

Suroviny na recept

4 ks vepřový řízek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
vejce
strouhanka
směs
0 kg máslo
0 l voda
1 ks bujon
podle potřeby
olej na smažení

Postup receptu

  1. Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které pak řízky naklepeme tak, abychom do nich vbouchali co nejvíce strouhanky. Je lepší si řízky nejdříve trochu předklepat.

  2. Až bude řízek celý pokrytý strouhankou, obalíme ho v rozšlehaném vejci a osmažíme na oleji. Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody.

  3. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku, přelijeme vývarem z bujonu a dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků.

  4. Zapečené smažené vepřové řízky jsou výborné s bramborovou kaší. Uvidíte, že něco tak dobrého jste dlouho nejedli.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!