Zapečené smetanové brambory s listovým špenátem recept

Top Recepty Bramborová jídla

Suroviny na recept

8-10 brambor
300 g listového špenátu
200 ml smetany 12%
80 g nivy
50 g eidamu
1 lžíce granulovaného česneku
pepř
sůl
máslo na vymazání pekáče

Postup receptu

  1. Brambory nakrájíme na cca půlcentimetrové plátky, novým bramborám můžeme ponechat slupku. Listový špenát dáme do cedníku a přelijeme vroucí vodou. Promícháme s bramborami a vložíme do vyššího pekáčku nebo zapékací mísy, vytřené máslem. Posypeme granulovaným česnekem a pepřem. Sýry nastrouháme, smícháme se smetanou a trochou soli a tuto směs rovnoměrně navrstvíme na brambory se špenátem.

  2. Vložíme do rozehřáté trouby (přibližně 220°C) a pečeme do změknutí brambor, tedy 30-40 minut. Proti případnému připálení si pomáháme zakrytím plátem alobalu - asi deset minut z celkové doby pečeme přikryté.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!