Zapečené smetanové brambory s listovým špenátem recept
Top Recepty Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 8-10 brambor
- 300 g listového špenátu
- 200 ml smetany 12%
- 80 g nivy
- 50 g eidamu
- 1 lžíce granulovaného česneku
- pepř
- sůl
- máslo na vymazání pekáče
Postup Zapečené smetanové brambory s listovým špenátem
Postup receptu
-
Brambory nakrájíme na cca půlcentimetrové plátky, novým bramborám můžeme ponechat slupku. Listový špenát dáme do cedníku a přelijeme vroucí vodou. Promícháme s bramborami a vložíme do vyššího pekáčku nebo zapékací mísy, vytřené máslem. Posypeme granulovaným česnekem a pepřem. Sýry nastrouháme, smícháme se smetanou a trochou soli a tuto směs rovnoměrně navrstvíme na brambory se špenátem.
Vložíme do rozehřáté trouby (přibližně 220°C) a pečeme do změknutí brambor, tedy 30-40 minut. Proti případnému připálení si pomáháme zakrytím plátem alobalu - asi deset minut z celkové doby pečeme přikryté.