Zapečený lilek s masovou směsí recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 špetka sůl
1 ks cibule
2 ks lilek
5 ks žampiony
3 lžíce olivový olej
1 špetka mletý pepř
350 g mleté maso
150 g tvrdý sýr
100 g cherry rajčata
1 plechovka sterilovaná rajčata
2 lžičky směs koření na mleté maso

Postup receptu

  1. Nejprve si připravíme masovou směs, tedy na hlubší pánvi orestujeme cibulku, zatáhneme mleté maso, okořeníme směsí na mleté maso. Zarestujeme i nakrájené žampiony, přidáme česnek, sůl, rajčata (passatu, protlak nebo krájená), nasekané zelené bylinky, promícháme, přiklopíme poklicí a necháme dusit cca 30 - 40 minut, záleží na výběru masa

  2. Mezitím si připravíme lilek, nakrájíme ho asi na 1 - 2 cm silné plátky, naskládáme na pečící papír, lehce osolíme, potřeme olivovým olejem a posypeme směsí na zapečený lilek či jiným oblíbeným kořením a dáme do vyhřáté trouby předpéct na cca 10 minut při 175 °C. Poté dáme na jednotlivé plátky masovou směs, zasypeme oblíbeným nastrouhaným sýrem a ozdobíme rozkrojenymi cherry rajčátky. Dáme ještě na pár minut do trouby, dokud nezezlátne sýr

  3. Zapečený lilek s masovou směsí dozdobíme čerstvou bazalkou, případně doplníme oblíbenou přílohou či salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!