Závin s pangasem a bramborem s pažitkovou omáčkou recept

Top Recepty Ryby

Suroviny na recept

1 listové těsto (270 g)
500 g pangasia
3 uvařené brambory
50 g anglické slaniny(nemusí být)
citronová šťáva
koření na ryby
cibulová nať
barevný pepř
sůl
kmín
vajíčko
olej
Omáčka:
hustý bílý jogurt nebo zakysaná smetana
svazek pažitky
sůl

Postup receptu

  1. Filety osušíme, zakápneme citronovou šťávou, posypeme kořením, opepříme a zprudka opečeme na oleji.

  2. Brambory nakrájíme na tenké plátky a opečeme. Rybu i brambory necháme vychladnout.

  3. Z listového těsta vyválíme obdélník (já jsem měla už rozválené). Doprostřed rozložíme plátky brambor, trochu osolíme, na ně rozložíme plátky slaniny, na ni opečeného pangase, posypeme ho cibulkovou natí a svineme do závinu.

  4. Potřeme vajíčkem posypeme kmínem, dáme do předem vyhřáté trouby a upečeme do zlatova.

  5. Podáváme se studenou omáčkou, kterou si uděláme smícháním jogurtu (zakysané smetany) se solí a jemně pokrájenu pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!