Závin s pangasem a bramborem s pažitkovou omáčkou recept
Top Recepty RybySuroviny na recept
- 1 listové těsto (270 g)
- 500 g pangasia
- 3 uvařené brambory
- 50 g anglické slaniny(nemusí být)
- citronová šťáva
- koření na ryby
- cibulová nať
- barevný pepř
- sůl
- kmín
- vajíčko
- olej
- Omáčka:
- hustý bílý jogurt nebo zakysaná smetana
- svazek pažitky
- sůl
Postup Závin s pangasem a bramborem s pažitkovou omáčkou
Postup receptu
-
Filety osušíme, zakápneme citronovou šťávou, posypeme kořením, opepříme a zprudka opečeme na oleji.
Brambory nakrájíme na tenké plátky a opečeme. Rybu i brambory necháme vychladnout.
Z listového těsta vyválíme obdélník (já jsem měla už rozválené). Doprostřed rozložíme plátky brambor, trochu osolíme, na ně rozložíme plátky slaniny, na ni opečeného pangase, posypeme ho cibulkovou natí a svineme do závinu.
Potřeme vajíčkem posypeme kmínem, dáme do předem vyhřáté trouby a upečeme do zlatova.
Podáváme se studenou omáčkou, kterou si uděláme smícháním jogurtu (zakysané smetany) se solí a jemně pokrájenu pažitkou.