Zeleninová polévka s červenou čočkou recept

Top Recepty Polévky

Suroviny na recept

3/4 hrnku červené čočky
200 g kořenové zeleniny
2 středně velké brambory
1 cibule
1 stroužek česneku
posekaná petrželka
nať z mladé cibulky
pažitka
sůl
pepř
chilli

Postup receptu

  1. Brambory a zeleninu nakrájíme na kostky, dáme do hrnce, přidáme polovinu čočky, zalijeme 1 litrem vody, mírně osolíme a opepříme a zvolna vaříme, až je zelena měkká.

  2. Mezitím uvaříme zvlášť v kastrůlku zbylou čočku, vaříme mírným varem 5 minut, pak odstavíme a scedíme.

  3. Polévku v hrnci rozmixujeme, podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme česnek případně dochutíme špetkou chilli, vmícháme zvlášť uvařenou čočku.

  4. Necháme přejít varem, vmícháme nasekané bylinky a podáváme s opečenou houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!