Zeleninová polévka s mořskými plody recept

Top Recepty

Suroviny na recept

40 g tuk
40 g cibule
15 g mletá paprika
4 dl rybí vývar
450 g zeleninová směs
200 g mražené mořské plody
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
čerstvá petrželová nať

Postup receptu

  1. Připravíme si světlý cibulkový základ. Oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli osmahneme na tuku. Přisypeme papriku a rychle orestujeme, zalijeme rybím vývarem. Pokud nemáme pravý vývar, použijeme bujon. Dále přidáme zeleninovou směs, kterou uvaříme doměkka. Před dokončením polévky vložíme mořské plody a necháme společně převařit.

  2. Zeleninovou polévku s mořskými plody dochutíme bílým pepřem a petrželovou natí.

  3. Hotovou zeleninovou polévku s mořskými plody podáváme s pečenou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!