Zeleninová polévka s pangasem recept
Top Recepty PolévkySuroviny na recept
- 1 sáček čínské zeleniny mrazené(jakékoliv)
- 200-300 g pangasiuse nebo aljašské tresky
- 2 vejce
- 100-150 g másla
- 2-3 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce mleté sladké papriky
- 1 polévková lžíce polohrubé mouky
- 1/4 cibule
- špetku chilli
- špeku mletý kmín
- zelená petrželka(libeček)
- sůl
- vegeta na dochucení - nemusí být
Postup Zeleninová polévka s pangasem
Postup receptu
-
Do hrnce dáme asi 3 litry vody, přidáme zeleninu, rybu nakrájenou na kostky, prolisovaný česnek, chilli, kmín, osolíme a uvedeme do varu.
Mezitím si na másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, krátce orestujeme a přidáme do polévky. Vaříme asi 15 minut až zelenina změkne.
Z mouky a zbytku másla uděláme zásmažku a přidáme do polévky. Vlijeme rozšlehaná vejce, přidáme petrželku a krátce povaříme. Podle chuti dosolíme a okořeníme.