Zeleninové lečo s brambory recept

Top Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
5 ks vejce
1 ks cibule
300 g rajče
400 g zelená paprika
400 g oranžová paprika
příloha
sůl
4 snítky petrželka
1 kg brambory
celý kmín
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
4 snítky kadeřavá petrželka

Postup receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme nahrubo a papriky na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na osminky.

  2. Rozpálíme olej a cibuli osmahneme. Přidáme papriky, osolíme, opepříme a podusíme. Ke směsi přidáme rajčata a vydusíme šťávu. Nakonec přilijeme v misce rozkvedlaná vajíčka a necháme je srazit. Podle chuti přisolíme.

  3. Nové brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme ozdobným nožem na plátky nebo z nich vypichujeme kuličky. Nasypeme je do vroucí osolené vody, přidáme kmín a uvaříme doměkka. Poté je scedíme a smícháme s nasekanou petrželkou.

  4. Zeleninové lečo s brambory podáváme teplé ozdobené snítkou kadeřavé petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!