Zelený hrášek po česku recept

Top Recepty

Suroviny na recept

80 g máslo
80 g cibule
100 g uzené maso
600 g sterilovaný hrášek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Uzené nakrájíme na drobné kostičky. Sterilovaný hrášek otevřeme, nalijeme na sítko a necháme okapat. Nálev nevyléváme.

  2. V pánvi si rozehřejeme máslo. Vsypeme cibuli a restujeme ji dorůžova. Pak přidáme uzené a krátce společně osmahneme. Nakonec vše doplníme hráškem, osolíme, okořeníme a podlijeme nálevem z hrášku. Nálevu dáváme jen tolik, aby se vydusila.

  3. Hrášek po česku dusíme asi 15 minut.

  4. Zelený hrášek po česku podáváme jako předkrm a je vhodný s celozrnným nebo slaným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!