Zelený karbanátek recept

Top Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 dl olej
2 špetky sůl
3 ks vejce
1 kelímek strouhanka
1 ks cibule
2 špetky mletý pepř
1 balíček mražený špenát
2 špetky mletý zázvor
50 dkg směs mletého masa
na obalení
1 hrneček polohrubá mouka

Postup receptu

  1. Namícháme si klasické mleté maso jako na karbanátky, na oleji podusíme listový mražený špenát (ne protlak). Okořeníme najemno nakrájenou cibulkou, pepřem a česnekem. Vše osolíme, přidáme vejce a smícháme společně s masem.

  2. Ze směsi tvoříme menší karbanátky, které obalíme v polohrubé mouce a smažíme na rozpáleném tuku.

  3. Zelený karbanátek podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší. Výborné jsou i studené s chlebem, ideální jako levná večeře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!