Zelná buchta recept

Top Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
1 kostka droždí
1 l vlažné mléko
1 kg bílé hlávkové zelí
1 kg hrubá pšeničná mouka
na potření
rozpuštěné máslo
podle potřeby
sádlo na vymazání

Postup receptu

  1. Připravíme si kvásek z trochy mléka a 1 kostky droždí. Přidáme hrubou mouku, vlahé mléko, vejce a sůl podle potřeby. Zaděláme v řídké těsto (jako na lívance) a necháme asi půl hodiny vykynout.

  2. Bílé hlávkové zelí nakrájíme nadrobno, přidáme do vykynutého těsta. Těsto nalijeme na 2 sádlem vymazané pekáče (plech do trouby s vyšším okrajem) a pečeme. Při pečení potíráme zelnou buchtu máslem.

  3. Zelná buchta je opravdu výborná, můžeme podávat teplou i studenou a chutná dobře ke každé polévce, ale i jako příloha k omáčkám či masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!