Zelná buchta recept
Top ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 1 kostka droždí 1 l vlažné mléko 1 kg bílé hlávkové zelí 1 kg hrubá pšeničná mouka na potření rozpuštěné máslo podle potřeby sádlo na vymazání
Postup Zelná buchta recept
Postup receptu
-
Připravíme si kvásek z trochy mléka a 1 kostky droždí. Přidáme hrubou mouku, vlahé mléko, vejce a sůl podle potřeby. Zaděláme v řídké těsto (jako na lívance) a necháme asi půl hodiny vykynout.
Bílé hlávkové zelí nakrájíme nadrobno, přidáme do vykynutého těsta. Těsto nalijeme na 2 sádlem vymazané pekáče (plech do trouby s vyšším okrajem) a pečeme. Při pečení potíráme zelnou buchtu máslem.
Zelná buchta je opravdu výborná, můžeme podávat teplou i studenou a chutná dobře ke každé polévce, ale i jako příloha k omáčkám či masu.