Zelňačka s klobásou recept

Top Recepty

Suroviny na recept

2 ks brambory
1 ks cibule
2 l voda
2 ks klobása
500 g kyselé zelí
8 kuliček celý černý pepř
podle chuti
sůl
kmín
bobkový list
mletá sladká paprika
podle potřeby
máslo
hladká mouka

Postup receptu

  1. Brambory a větší cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme. Zelí překrájíme.

  2. Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem a překrájené zelí také odděleně s bobkovým listem a pepřem. Zelí vaříme asi 30 minut.

  3. Mezitím si na másle opečeme na kostičky nakrájenou klobásu. Přidáme cibulku a nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku. Do té přelijeme celý obsah hrnce se zelím - nescedíme a přidáme uvařené brambory. Chvilku povaříme a máme hotovo.

  4. Zelňačku s klobásou můžeme zjemnit kysanou smetanou.

  5. Inspirujte se též v našem videu

  6. Další recepty na domácí zelňačku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!