Zelné rohlíčky recept

Top Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
150 ml olej
1 lžička sůl
40 g kvasnice
500 g hladká mouka
250 ml vlažné mléko
náplň
sůl
1 lžička mletý černý pepř
700 g kysané zelí
500 g uzenina (uzené maso)
na potření
1 ks vejce
na ozdobu
2 lžičky kmín

Postup receptu

  1. Kvasnice dáme do hrnku a s 1 lžičkou cukru je rozmícháme, přidáme trochu vlažného mléka, lehce zaprášíme moukou a necháme kynout.

  2. Zatím si do mísy připravíme pokrájené kysané zelí a na kostičky nakrájenou uzeninu nebo uzené maso (předem uvařené). Vše osolíme a opepříme.

  3. Po vykynutí přidáme do kvásku mouku, lžičku soli, olej, mléko a prohněteme, nejlépe rukama, a necháme kynout.

  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vyválíme kulatou placku asi 1 cm silnou. Placku rozkrájíme na 8 dílů. Na každý dílek položíme 1lžíci zelné směsi. Každý dílek stočíme do tvaru rohlíčku. Stáčet začínáme od delší části dílku.

  5. Dáme na plech vyložený pečícim papírem, potřeme vejcem, posypeme kmínem a solí a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30minut. Rohlíčky jsou světle hnědé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!