Zelné závitky na víně recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 lžíce strouhanka
125 g šunka
1 ks žloutek
250 ml smetana
1 lžíce sherry
1 hlávka červené zelí
250 ml červené víno
1 lžíce kysaná smetana
125 ml masový vývar
350 g vepřová panenka
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
máslo
na ozdobu
1 lžíce naložený růžový pepř

Postup receptu

  1. Osm zelných listů povaříme v osolené vodě asi 3 minuty, zchladíme a necháme okapat.

  2. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a opečeme ze všech stran na másle. Opečené vepřové pokrájíme na kostičky. Šunku nakrájíme také na kostičky a smícháme s masem, vejcem, žloutkem, strouhankou, zakysanou smetanou a sherry. Směs podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Vždy na dva zelné listy položíme nádivku, svineme, převážeme provázkem a opečeme na rozpáleném tuku. Zelné závitky zalijeme dobrým červeným vínem a dusíme asi 30 minut pod pokličkou. Poté závitky vyjmeme, omáčku rozmícháme se smetanou a ještě krátce povaříme. Vrátíme zpět závitky a necháme prohřát.

  4. Zelné závitky na víně podáváme posypané nakládaným růžovým pepřem. Přílohu volíme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!