Zelník na plech recept

Top Recepty

Suroviny na recept

sůl
250 g polohrubá mouka
0.5 kypřící prášek
80 g Hera
500 g kysané zelí
2 dl acidofilní mléko
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup receptu

  1. Okapané zelí smícháme s moukou a kypřicím práškem. Osolíme a přidáme acidofilní mléko a rozehřátý tuk. Z ingrediencí vypracujeme těsto. Pokud je příliš tuhé, přidáme mléko, pokud je moc řídké, přidáme naopak mouku.

  2. Z těsta vyválíme plát, který velmi opatrně přeneseme na vymazaný a vysypaný plech či do formy na pečení. Propícháme ho vidličkou a dáme do vyhřáté trouby péct. Zelník na plech pečeme asi 45 minut.

  3. Zelník na plech podáváme jako chuťovku nebo i hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!