Žíhaná nadýchaná buchta z podmáslí, jablek a kokosu recept

Top Recepty Moučníky

Suroviny na recept

3 hrnky polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku oleje
1 vejce
2 hrnky podmáslí
3 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
2 PL strouhaného kokosu
4 jablka nebo hrušky
skořice

Postup receptu

  1. Dvě jablka nebo hrušky oloupeme a nahrubo nasekáme nebo nastrouháme. Další dvě jablka nebo hrušky si necháme nakonec.

  2. Všechny uvedené suroviny, kromě kakaa, smícháme a přidáme 2 nastrouhaná jablka nebo hrušky a zamícháme. 2/3 těsta bez kakaa, nalijeme na plech s pečícím papírem. Až nakonec, do zbylé 1/3 těsta vsypeme kakao, zamícháme a nalijeme na světlé těsto na plechu.

  3. Pomocí špejle propojíme obě těsta tak, aby těsto vypadalo jako žíhané. Poklademe oloupaným a pokrájeným ovocem (jablka nebo hrušky) a posypeme skořicí.

  4. Dáme péci na 35-40 minut na 160°C do předehřáté trouby. Zkoušíme špejlí, zda je těsto dobře propečené.

  5. Po upečení necháme moučník vychladnout a pokrájíme na větší kostky. Moučník moc pěkně vyběhně a je hezky nadýchaný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!