Žíhaná nadýchaná buchta z podmáslí, jablek a kokosu recept
Top Recepty MoučníkySuroviny na recept
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 3/4 hrnku cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 hrnku oleje
- 1 vejce
- 2 hrnky podmáslí
- 3 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 2 PL strouhaného kokosu
- 4 jablka nebo hrušky
- skořice
Postup Žíhaná nadýchaná buchta z podmáslí, jablek a kokosu
Postup receptu
-
Dvě jablka nebo hrušky oloupeme a nahrubo nasekáme nebo nastrouháme. Další dvě jablka nebo hrušky si necháme nakonec.
Všechny uvedené suroviny, kromě kakaa, smícháme a přidáme 2 nastrouhaná jablka nebo hrušky a zamícháme. 2/3 těsta bez kakaa, nalijeme na plech s pečícím papírem. Až nakonec, do zbylé 1/3 těsta vsypeme kakao, zamícháme a nalijeme na světlé těsto na plechu.
Pomocí špejle propojíme obě těsta tak, aby těsto vypadalo jako žíhané. Poklademe oloupaným a pokrájeným ovocem (jablka nebo hrušky) a posypeme skořicí.
Dáme péci na 35-40 minut na 160°C do předehřáté trouby. Zkoušíme špejlí, zda je těsto dobře propečené.
Po upečení necháme moučník vychladnout a pokrájíme na větší kostky. Moučník moc pěkně vyběhně a je hezky nadýchaný.