Zmrzlina s ovesnými vločkami recept

Top Recepty dezerty

Suroviny na recept

3 lžíce med
1 lžíce med
250 g zakysaná smetana
250 g měkký tvaroh
2 lžíce řepkový olej
150 g ovesné vločky
1 hrnek lesní ovoce

Postup receptu

  1. Nejprve si připravíme pražené ovesné vločky. Lžíci medu s olejem za stálého míchání pomalu zahříváme na pánvi, až směs začne pěnit, vonět a lehce zlátnout, pak přisypeme ovesné vločky

  2. Na mírném ohni pražíme vločky za stálého obracení a promíchávání, nejlépe dřevěnou špachtlí, dozlatova. Pro vylepšení chuti můžeme při pražení přidat sezamová semínka, nahrubo nasekané ořechy, či případně mandle

  3. Tvaroh rozmixujeme s kysanou smetanou a dochutíme medem. Tvořítka na zmrzlinu plníme směsí tvarohu a smetany, na tenké plátky nakrájeným ovocem a praženými vločkami. V mrazáku necháme mrazit nejlépe přes noc

  4. Zmrzlinu s ovesnými vločkami podáváme jako dezert k různým příležitostem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!